Categorie├źn
Nieuws

Uitnodiging van de week: Laat je oog vallen op wat klein is

Heb je zin om erop uit te gaan? Dan heb ik een fijne bosbad uitnodiging voor je om mee te nemen. Deze week gaat de uitnodiging over wat klein is. Uitnodigingen nodigen je letterlijk uit om je aandacht te verleggen en je pas te vertragen.

Voorbereiding

Bereid je voor op deze uitnodiging: neem een plaid me om op te zitten. Laat je telefoon huis of zet hem uit, neem wat te drinken mee. Ga de natuur in en kijk eens goed om je heen. Zoek dan een plek op waar je wilt zijn.

Pleasure of present

Pleasure of present is een mindfulness meditatie die ervoor zorgt dat je aankomt op je plek. Wat zie je bewegen? Steek je neus in de wind en ruik. Pak een handvol blad, een tak of wat aarde van de grond en ruik daaraan aan, laat het dan gaan. Volg het geluid van de windvlagen in de bomen. Adem diep in en uit. Wat jij uitademt wordt door alles wat je omringt opgenomen. Je bent verbonden met de natuur om je heen.

Meer fijne bosbad uitnodigingen

Uitnodigingen verleiden om je aandacht te verleggen en je pas te vertragen. Als abonnee van de Bosbadder nieuwsbrief ontvang je elke week zo’n fijne uitnodiging om op eigen houtje te gaan bosbaden. Met deze bosbad
uitnodigingen is het altijd wel fijn om naar buiten te gaan. En toch kan het
dat je het lastig vindt om in je eentje te focussen op de natuur om je heen. Dat is ook nog niet zo makkelijk om ineens te doen. Wil je eens zonder afleiding het diepe in en je natuurervaring versterken? Misschien helpt het je om eens een bosbad met gids te doen.
Bij een begeleid bosbad pik je snel de fijne kneepjes op. Wil je het zelf ervaren? In de agenda staan meer dan tien bosbaden waar je van harte welkom bent.