Categorieën
Nieuws

Laat je oog vallen op wat klein is

Heb je zin om erop uit te gaan? Dan heb ik een fijne bosbad uitnodiging voor je om mee de natuur in te nemen. Uitnodigingen nodigen je letterlijk uit om je aandacht te verleggen en je pas te vertragen.

Voorbereiding

Bereid je voor op deze uitnodiging: neem deze keer echt een plaid medat heb je vast nodig. Laat je telefoon huis of zet hem uit, neem wat te drinken mee. Ga de natuur in en kijk eens goed om je heen. Zoek dan een plek op waar je wilt zijn en adem diep door.

Pleasure of present

We starten met een kleine natuur meditatie die ervoor zorgt dat je aankomt op je plek.: pleasure of present noemen we dat bij bosbaden. TIP: Maak eventueel thuis al een spiekbriefje met steekwoorden.

  • Let eens op wat je ziet bewegen.
  • Steek je neus in de wind en ruik. Pak een handvol blad, een tak of wat aarde van de grond en ruik daar eens aan, voel het, ervaar en laat het dan gaan.
  • Volg het geluid van de windvlagen in de bomen. Wat hoor je?
  • Sluit je ogen en neem het licht waar aan de binnenkant van je oogleden. Wat zie je als je je langzaam om je as draait?
  • Ervaar de temperatuur van de lucht in je mond, voel hem op je gezicht en op je handen. Adem diep in en uit. Wat jij uitademt wordt door alles wat je omringt opgenomen. Je bent verbonden met de natuur om je heen.

Wat klein is

Laat je oog vallen op wat klein is. Vaak kijk je dan vanzelf omlaag, buk je, wil je op je knieën, op handen en voeten met je neus in het gras …. je oog laten vallen op wat klein is. En wat is het klein en toch zo …. geef er aar woorden aan wat je ziet, misschien ga je vanzelf praten tegen hetgeen waar je oog op is gevallen. Dat is niet raar, juist mensen die dat niet doen en alles alleen plat lopen zijn raar. wat wij doen is zorgvuldig, respectvol en belangstellend 🙂 Ik ben benieuwd wat je en wie je allemaal tegenkomt daar, bij het kleine. Hoe gaat het jou daarmee? Wat voel je?

Besteedt in alle rust aandacht aan je moment met het kleinen. Misschien wil je wel iets opschrijven, iets dat je op is gevallen, misschien hoor je een liedje van binnen. Geniet van je moment.

120 minuten de natuur in
120 minuten per week de natuur in. Dat natuur belangrijk is voor een goede work-life balans wisten we, sinds kort is ook bekend hoe lang je dat moet …
5 goede redenen om gids te worden
5 goede redenen om bosbadgids te worden (en als gids te werken). Je werkt buiten in de natuur. De lessen zijn op prachtige plekken in de natuur en …
5de jaar Wildernis EHBO
Lavendelolie weert muggen en hondsdraf helpt bij brandnetel, maar wat doet een erkend bosbadgids bij echte nood? Als een van je deelnemers er zo bij ligt?  Of een …
Bongo Box
Bongo Box: zoek je een leuk cadeautje voor iemand? Geef dan eens een bongo box en nodig je bestie uit voor een bosbad. Er zijn allerlei top aanbiedingen …

 

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....