Categorieën
Bosbad met je team

Bosbad voor een vitaal bedrijf

Bosbad voor een vitaal bedrijf

Je hoofd leeg tijdens een wandeling, met je haren in de wind, iedereen weet hoe goed een verblijf in de natuur je doet. Een bosbad geeft daar een extra boost aan. Sinds het ontstaan van Shinrin Yoku in het Japan van de jaren ’80 wordt het effect van bosbaden op de gezondheid wereldwijd onderzocht. De bevindingen zijn indrukwekkend.

Wist je dat …

 • Een bosbad een vergelijkbaar effect heeft op het stresshormoon cortisolals een vakantie van 2 weken? Tot ruim een week na een bosbad is dit meetbaar.
 • Bosbadderen een uitstekende interventie is om burnout te voorkomen? Shinrin Yoku helpt mensen herstellen van burn-out, stress en depressie gerelateerde klachten.
 • Wetenschappers over de hele wereld de effecten van bosbadderen onderzoeken? Huisartsen in Schotland, Canada Duitsland en Korea mogen bosbaden op recept voorschrijven bij hoge bloeddruk, diabetes type 2, burnout en depressies. Het hart herstelt, de bloedsuiker komt in evenwicht en K cellen, verantwoordelijk voor de weerstand, nemen meetbaar toe.

Het bos als medicijn: de effecten van bosbaden

Bedrijven hebben er veel voor over om hun teams gezond, gelukkig en fit te houden. Zorg daarom voor bosbaden als onderdeel van je viataliteitsprogramma. Bosbaden heeft effect op hoe mensen zich voelen en hoe gezond ze zijn. De wetenschap is het erover eens: mensen worden gezonder van bosbaden.

Hoe ziet een bosbad eruit ?

Anders dan bij therapie en coaching hoef je bij een bosbad niet te praten. Het bos is de therapeut en de gids begeleid je bij het aangaan van een diepe verbinding met de natuur. We zoeken de stilte in de natuur op zodat jij alle rust en ruimte hebt om op adem te komen en te herstellen. Tijdens een bosbad kom je ook bekende ontspanningsoefeningen en meditatievormen tegen. Je komt weer in contact met jouw eigen natuur en eigen kern.

 • verken de natuurlijke wereld om je heen.
 • laat de rust toe
 • diep ontspannen
 • deel je ervaringen
 • verrassende kennismaking
 • persoonlijke band met de natuur
 • bijzondere uitnodigingen
 • fijne Japans georiënteerde ceremonie.

Wie zijn de gidsen?

Onze gidsen zijn gediplomeerde bosbadgidsen, ze hebben een erkende forest bathing training gevolgd in de klassieke shinrin yoku traditie. U kunt op hun deskundige begeleiding vertrouwen.

Wat is de verloop van een bosbad?

Een bosbad start met een introductie gevolgd door een kennismaking met de plek, we komen aan in de natuur. Daarop volgend verkennen de deelnemers hun band met de natuur via uitnodigingen die de gids aanreikt. We eindigen met een prettige ceremonie met een snack. Het doel is om te vertragen en je met alle zintuigen open te stellen voor de natuur.

Ons voorstel

Integreer bosbaden in het vitaliteitsaanbod dat medewerkers voor zichzelf kunnen kiezen. De kosten voor een bosad zijn €32,- p.p.

Vitaliteitsweek: bespreek een serie bosbaden voor het hele team op een locatie naar wens.

Adviseer collegas met vermoeidheidsklachten een bosbad. Dit kan uiteraard discreet 1:1 zijn.

Bosbad voor je mensen

Gun je medewerkers en collega’s meer geluk en gezondheid.

Geef uw mensen een bosbad cadeau

We hebben een netwerk van gidsen door heel Nederland.

Neem gerust contact op voor meer informatie

Onze klanten

 • Trompenburg Arboretum en Tuinen

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?