Categorieën
Bosbad met je team

Forest bathing trail

Forest bathing trail of een bosbadpad zorgt ervoor dat het groen dat u beheert ook wordt benut.

Wij willen graag met u concep en realisatie van forest bathing trails in de openbare ruimte bespreken. Neem eens contact op als u belangstelling heeft voor nieuwe recreatievormen op basis van bosbaden.

Slow down in nature

Net als slow food, slow movies en slow cooking is er ook een slow landscape. Een landschap dat meer is dan coulisse voor gesprekken, sport en selfies. Recreatiegebieden zijn te vaak ingericht voor actieve beleving: mountainbiken, fietsen, hardlopen, skaten… Het doel is om op tempo van A naar B te komen met ertussenin de natuur als mooie coulisse. Deze inrichting heeft extreem veel ruimte nodig en zorgt voor recreatiedruk op kwetsbare gebieden. Slow recreatie kan hier een uitkomst zijn.

Recreatie met een slow touch

Forest Bathing laat nieuwe mogelijkheden zien voor gebruik van het landschap. Bij een bosbad gaat het niet om tempo maar om vertraging. Er is weinig ruimte voor nodig. Door de slow touch wordt er zeer zorgzaam omgegaan met het landschap.

1e bosbadpad in Wapenveld

Voor IVN Tiny Forests en Leadex realiseerden we in Wapenveld de 1e interactieve Forestbathing Trail van Nederland.

We adviseren jullie graag bij de inrichting van nieuwe en bestaande landschappen en parken voor een meer eigentijds gebruik.

respect voor plant en dier – veilige gebieden voor kwetsbare amfibieën en reptielen – meervoudig gebruik – bescherming en ondersteuning van biodiversiteit – stewardship – zorg voor de ruimte – verbinding en geluk

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?