Categorieën
Bosbaden

Wat bosbaden zo gezond maakt

Wat bosbaden zo gezond maakt – Bosbaden heeft bijzonder goede effecten op hoe u zich voelt en hoe gezond u bent. De wetenschap is het erover eens: mensen worden aantoonbaar gezonder van bosbaden. En toch hoeft u bij een bosbad geen sixpack te kweken, geen therapeut uw geheimen te vertellen en u hoeft ook geen bomen te knuffelen.

  Theeplant voorjaar

  Het lichaam reageert onmiddellijk op een bosbad. De bloeddruk zakt, spanning vloeit weg en stress verdwijnt. Dat laten we u graag zelf ervaren.

  • Milde natuurervaringen zorgen ervoor dat u zich gelukkiger voelt.
  • Stress en depressies nemen af.
  • Het hart herstelt
  • De bloedsuiker komt in evenwicht
  • K cellen, verantwoordelijk voor uw weerstand, nemen meetbaar toe.

  Dus wat maakt forest bathing zo lekker en gezond?

  • Forest bathing herstelt de diepgewortelde relatie van de mens met de natuur. Wij mensen hebben meer dan 6 miljoen jaar in een symbiose met de natuur geleefd. De verstedelijking heeft ons gevoelig gemaakt voor welvaartsziekten zoals stress en hart- en vaatziekten.
  • Van de geboorte tot het graf zijn we omringd door nuttige bacteriën; ze leven in de omgeving en, belangrijker nog, in de lucht die we inademen. We delen ook bijna ons hele lichaam met hen. Hoe meer interactie we met hen hebben, hoe gelukkiger en gezonder we zijn. Het elven in de steden is arm aan deze goede bacterien, bij een bosbad neem je deze beschermers tot je en herstelt het evenwicht in je lichaam. Lees hierover bijvoorbeeld een het artilen van de darmstichting ‘vuil maakt gelukkig’
  • Bomen produceren Phytoncides, olieachtige stoffen om zich te beschermen tegen schadelijke micro-organismen . Deze phytoncides, letterlijk “van planten afkomstige verdelgers” nemen wij mensen op als we in de natuur zijn. Ze beschermen ons tegen ziekten. Gezondheidsaspecten van phytoncides zijn sinds de vroege dagen van bosbaden in de jaren tachtig tientallen malen onderzocht. Je kunt onderzoeken die in medische tijdschriften zijn gepubliceerd vaak met een muisklik downloaden.
  • Herstel van concentratievermogen en creativiteit door gefascineerd te raken door natuur. In de jaren tachtig onderzocht het echtpaar Kaplan dit effect en noemde het de Attention Restoration Theory. Dit is een mentale toestand waarin men op een ontspannen wijze de aandacht kan richten op wat er nu gebeurt en waar er ruimte ontstaat voor reflectie.

  We hebben een literatuurlijst samengesteld voor geïnteresseerden.

  Uitnodiging van de week: … met je beste vriend
  Uitnodiging van de week: … met je beste vriend vriend. Heb je …
  Forest bathing Academy
  Forest bathing Academy Wil je meer te leren over het ontspannende en …