Categorieën
Nieuws

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat u altijd al wilde weten over bosbaden.

Waarom is bosbaden goed voor mij?

Forest bathing combineert mindfulness-technieken met de therapeutische krachten van de natuurlijke omgeving. Dit heeft een positief effect op hoe je je voelt, vermindert stress, verbetert de concentratie en maakt creativiteit los. Het is een bewezen goed middel bij depressies en angsten. Afgezien van de voordelen van ontspannen lichaamsbeweging, kan een bosbad je immuunsysteem stimuleren, herstel na ziekte versnellen en de bloeddruk verlagen. 

Waar komt het vandaan?

Bosbaden komt uit Japan en heet daar Shinrin Yoku. Shinrin Yoku baseert zich op oeroude oosterse leefstijlen en nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Het is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld om de gezondheid van de jonge beroepsbevolking te herstellen.

De zon gaat onder door een dicht bos.
Spiegel bij bosbaden
Spiegel bij bosbaden

Wat is het eigenlijk precies? 

In de basis is een bosbad een begeleide wandeling in de buurt van bomen met het bewezen vermogen om je gezondheid te verbeteren. Tijdens een bosbad begeleidt je gids je door een reeks van uitnodigingen die je helpen te vertragen, die de zintuigen laten ontwaken en die je instaat stellen op een zeer persoonlijke manier contact te maken met de natuur. Sommige deelnemers ervaren gewoon plezier, rust en stilte. Voor anderen is het een ingrijpende ervaring die hen weer in contact met hun ware zelf brengt. In de praktijk combineren we bij Forest bathing de biologische eigenschappen van de natuur om je heen met aspect van mindfulness.

Wat Forest bathing zeker niet is

Bosbadderen is geen zware wandeling. Het is ook geen workout, je buikspieren zullen waarschijnlijk niet verbeteren. We leren je ook geen wetenschappelijke namen van dieren, planten of bomen. Dat laten dat over aan de boswachters, botanici en boomverzorgers.

Waarom heb ik een gids nodig?

Dat is een goede vraag. We kunnen yoga, meditatie of pilates doen in het comfort van onze huizen met behulp van video en handige apparaten. En toch gaan miljoenen mensen nog steeds naar de studio. Waarom? Omdat het samen doen met anderen een gevoel van gemeenschap creëert. Forest bathing steunt op de gedeelde ervaring als een groep

Kan iedereen een bosbad leiden?

Nee. De gidsen van onze bosbaden zijn gediplomeerd door Forest bathing Academy. Ze hebben een intensieve opleiding voor natuur- en forest bathing gedaan. Er zijn maar weinig mensen die deze kwalificaties hebben. Gidsen worden getraind om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van de volledige zintuiglijke ervaring van bosbaden. De gidsen zijn geen therapeuten. De natuur zelf is de therapeut.

Hoe vaak moet ik bosbadderen? 

Elke keer dat u in het bos of in de natuur bent, of het nu een geleide ervaring is of gewoon een wandeling maakt, is uw tijd goed besteed.

Is een bosbad niet gewoon een lekkere wandeling in het bos?

Het is zoveel meer dan dat! En, afhankelijk van hoe u zich voelt tijdens de wandeling, zoveel minder! Een wandeling in het bos is iets dat we van harte aanbevelen; het is ongetwijfeld goed voor u. Forest Bathing brengt u echter naar een ander niveau van uw sensorische bewustzijn. Het gebruikt mindfulness- en meditatietechnieken om uw zintuigen te openen voor de natuurlijke wereld. Deze ervaring kan een transformatie zijn.

Bosbaden is ook zoveel minder dan een wandeling. Er is geen agenda. Het is geen natuurles of fysieke uitdaging. u leert geen namen van planten en u telt zeker geen stappen. Het is voldoende om gewoon in het moment te zijn. 

scroll
scroll

Maar hoe verschilt dit van andere aanbieders in de natuur?

Forest Bathing wordt uitgevoerd door gecertificeerde gidsen, die de hoogste norm garanderen. Ten tweede zijn de Bosbad-sessies op unieke manier toegankelijk gemaakt voor een breed palet aan deelnemers uit alle maatschappelijke geledingen en het bedrijfsleven.  

Hoe toegankelijk is bosbaden voor mij?

Hoe fit moet ik zijn om mee te kunnen doen?

Forest Bathing in Nederland is er voor iedereen! Forest bathing sessies zijn van zichzelf niet inspannend en bedoeld voor mensen van alle fitnessniveaus.

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen?

De standaard bosbaden zijn bedoeld voor personen van 16 jaar en ouder. Personen jonger dan 18 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Bij De Stad Uit kunt u terecht voor het aanbod voor gezinnen en kinderen.

Hoe ver moet ik kunnen lopen?

Forest Bathing is meestal op en rondom gemarkeerde paden, de afstand kan variëren in lengte tussen 1 tot 3 kilometer, afhankelijk van de locatie en het programma. We houden rekening met de capaciteiten van alle deelnemers al  kunnen delen van de bosbaden op natuurlijk en oneffen terrein zijn.

Kan ik deelnemen als ik zwanger ben of gehandicapt?

Ja. Zwangere vrouwen kunnen tot de uitgerekende datum eraan deelnemen, maar we raden u aan om dit bij uw arts na te vragen. We verwelkomen mensen met speciale behoeften. U hoeft bij uw aanmelding geen gezondheidsvragen te beantwoorden, wel horen we graag vooraf van u als er sprake is van speciale behoeften.

Joyce Schreuder
Joyce Schreuder
Park Schoonoord, een juweeltje om in te bosbaden
Park Schoonoord, een juweeltje om in te bosbaden
Eikenblad in de herfst 2018
Wellness voor gestresste stedelingen

Teken en ander euvel

U kunt in contact komen met teken en jeukende planten. Hoewel we alles doen wat we kunnen, om dit te vermijden, gebruiken we deze ontmoetingen als manieren om u te leren over de veiligheid in de natuur en hoe u voor buitenshuis voor uzelf kunt zorgen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw ervaringen zo veilig mogelijk zijn. iets om te koesteren.

Is het programma’s noten en glutenvrij?

De sessie voorziet in een snack, we kunnen niet garanderen dat het altijd notenvrij zal zijn. Als u allergieën heeft, laat het ons weten wanneer u zich inschrijft en we zullen ons best doen om er rekening mee te houden.

Wat moet ik meenemen?

We raden aan u uw eigen drinkwater mee te nemen, tenzij dit anders is afgesproken.

Wat als ik trek heb?

We raden aan dat u alles meeneemt wat u nodig heeft tijdens een normale wandeling van de duur waarvoor u zich registreert. Na de sessie zullen we een korte theeceremonie houden en een lichte snack aanbieden.

Wat als ik te laat ben?

Gidsen wachten maximaal 10 minuten op het ontmoetingspunt. Als u echter vooraf weet dat u te laat zult zijn, vragen wij u hierover bijtijds contact op te nemen.

Wat als ik eerder weg moet?

Als u van plan bent vroegtijdig te vertrekken, vragen wij u om dat  van tevoren te vertellen.

Idee voor een cadeau voor je beste vriendin
Geschenk voucher
Maretak Trompenburg
Maretak Trompenburg
Kastanjeboom
Kastanjeboom

Mag ik mijn telefoon meenemen?

Het programma is telefoonvrij. Uit respect voor andere deelnemers schakel je je telefoon uit voor de duur van je sessie.

Hoe zit het met sociale media?

Zodra uw programma begint, is het plaatsen van berichten op sociale media niet toegestaan. We willen de privacy van onze deelnemers beschermen. We streven ernaar om een ​​veilige plek te bieden tijdens het programma’s, zodat deelnemers hun ervaringen zonder oordeel van buitenaf kunnen doen. We behouden ons het recht voor om iedereen die dit beleid schendt, te royeren.

Mag ik achteraf iets vertellen over mijn ervaring?

Natuurlijk! We verwelkomen het dat onze deelnemers om het nieuws over onze programma’s te verspreiden. We vragen u echter om uzelf te beperken tot uw eigen individuele ervaring. We behouden ons het recht voor om iedereen die dit beleid schendt, te royeren.

Hebben de gidsen een EHBO-certificaat?

Ja.

Zijn jullie verzekerd?

Ja. de gidsen zijn verzekerd, we gaan ervan uit dat u zelf een reis- en/of ongevallenverzekering heeft.

Wat is jullie restitutiebeleid?

U kunt uw aankoop binnen 3 dagen na registratie annuleren door ons schriftelijk op te hoogte te stellen via info@bosbadderen.nl. U ontvangt uw restitutie binnen 15 werkdagen na kennisgeving van annulering. Als u minder dan 30 dagen voor de  start annuleert, zijn er niet-terugbetaalbare annuleringskosten van €150,- voor groepen. Voor individuele lessen, proeflessen en workshops geldt dat als u minder dan 48 uur voor start annuleert, uw aankoop niet-restitueerbaar is. We behouden ons het recht voor om een ​​programma te annuleren vanwege een lage inschrijving. Als dit gebeurt, krijgt u uw volledige bedrag terugbetaald.

"als je een boom wilt knuffelen kun je beter een beuk zoeken, zo'n den is niet knuffelig'
“als je een boom wilt knuffelen kun je beter een beuk zoeken, zo’n den is niet knuffelig’
alsof ik weken lang op vakantie was geweest
alsof ik weken lang op vakantie was geweest

We zijn er voor u!

Heeft u nog vragen? Schroom alstublieft niet om contact met ons op te nemen.

ForestBathingInNederland ©2018

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....