Categorie├źn
Bosbadgids worden

Theeplanten voor bosbadgidsen

Theeplanten voor bosbadgidsen

Het liefste nodig je de natuur zelf uit bij je theeceremonie. Hoe fijn is het dan om de theeceremonie met de planten te doen die je bij het bosbad hebt ontmoet. Wat buiten is wordt binnen, je ervaart dat je de essentie van je bosbad met je meedraagt.

Voor ons bosbadgidsen is het  essentieel om een veilig bosbad aan te bieden. Kennis omtrent veilige kruiden en theeplanten is dan onmisbaar. Als je weinig van planten weet blijft het vaak bij brandnetel, braam en vlier. Of je haalt kruiden uit de tuin of de winkel. Dat kun je nu veranderen. Je leert welke bladeren, takken en schors je kunt toepassen en in welk seizoen. 

Inhoud workshop naaldbomen

Zdenka Kovac werkt bij Trompenburg en is dendroloog en botanicus. Ze neemt ons mee naar de bomen, met nadruk op naaldbomen. Trompenburg heeft een indrukwekkende verzameling bomen.

De toepassing voor de theeceremonie staat centraal, daarnaast geeft Zdenka Kovic informatie die je begrip van wie deze bomen zijn en wat hen beweegt verdiept. Er is alle ruimte voor gesprek en vragen. We eindigen met een proeverij.

Inhoud workshop weilandkruiden

Caroline Zeevat