Categorie├źn
Nieuws

bosbad of mindfulness, – overeenkomst en verschil

Jullie vroegen: wat is het verschil tussen forest bathing en mindfulness?

Er zijn zeker overeenkomsten, beiden kunnen je diep ontspannen, geven je focus en zijn goed voor je gezondheid. Maar er zijn ook veel verschillen.

Meestal begint een bosbad met zintuigelijke oefeningen die doen denken aan een body check. Bij een bosbad activeer je je gehoor, je gevoel, tast, geur, – je zintuigen staan wijd open. Die sensitiviteit kun je bij mindfulness ook ervaren. Het verschil is dat je forest bathing je helemaal naar buiten richt en je bij mindfulness juist naar binnen gaat.

Bij een bosbad zijn je ogen open, je ziet meer, neemt waar, misschien meer dan ooit daarvoor. Bij mindfulness sluit je je ogen of laat je je blik op een plek dichtbij de voeten rusten.

Een bosbad neemt je mee langs verschillende stadia waar je het contact aangaat met natuurlijke wereld. Je blijft dicht in de buurt van die milde staat die aan mindfulness herinnert maar in plaats van je gedachten en gevoelens los te laten verleiden de uitnodigingen je om de interactie aan te gaan met de natuur, met je zelf, je gedachten en gevoelens op dat moment.

Mindfulness doe je met jezelf, een bosbad is ook een sociaal gebeuren. Er is regelmatig interactie met de andere deelnemers en de natuurlijke wereld.

Bij een Bosbad nodigen we de natuurlijke wereld in ons uit en ervaren ons als integraal onderdeel van haar.   Zo is een Bosbad altijd een verkennende tocht naar jezelf. De natuur is je spiegel. Mindfulness praktijken doen dat in zeker opzicht ook, door je in het hier en nu te houden.

Heb je zelf ook ideen over dit onderwerp, ik ben benieuwd naar jouw aanvullingen en vragen.

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?